Притеснявам се язовирите да не прелеят, каза пред екипа ни Иван Пазвантов

Проливен дъжд не спира да вали в Созопол и Равадиново. Това каза пред екипа ни кметът на селото Иван Пазвантов. „Ситуацията с непрестанния дъжд се променя  всяка минута.

Два пъти от сутринта съм ходил на двата ни язовира. Нивото се вдига както на „Синята вода“, така и на „Факуда“. „Факуда“ вдига ниво, отливниците са пуснати и текат на макс. Има по- малко от метър до стигането на границата на стената.

В момента вали проливен дъжд, от единия язовир съм на другия, от втория, пак на първия. Обикалям, направо си е страшно и като чувам, че цял ден го дават да вали, не знам какво ще стане“, каза още Пазвантов.

По думите му наводнени къщи и бедстващи хора в селото няма. По-рано днес е било помогнато на жена, живееща в каравана, като е била изведена оттам.

„Изкарахме една кола от канавката, беше отбила и беше паднала. Помагаме на хората, но се притеснявам за язовирите. Всичко става, ако тази вода тръгне изведнъж? Водосборът е морето, кога да отиде тази вода в морето?

Разбирате ли – от нивите тече вода, все едно водата върви по бетон, по асфалт. Толкова е много водата. Държим връзка с кмета на Созопол, с полицията, с шефа на горското стопанство, с хора от Равадиново, които искат да помагат“, допълни още Иван Пазвантов.

Снимка: Нова телевизия