Проект за над 200 000 евро е готова да изпълни администрацията на община Карнобат за ново и модерно осветление. На поредното заседание на местния парламент общинските съветници от града дадоха зелена светлина за кандидатстване и осъществяване на проект по Норвежката програма.

Кметът Георги Димитров обясни, че всъщност най-важна е системата за контрол и управление. Тя ще дава възможност да се установи на първо място къде се краде ток и дали някъде има изгорели лампи, които да бъдат подменени с нови.

„Винаги новото е по-добро. Искаме да подготвим качествен проект, с който да кандидатстваме. Той ще даде възможност и за намаляване интензитета на излъчване в определени часове, когато няма движение на много хора. Накракто, Карнобат ще светне!”, каза градоначалникът.

Освен града, по критерий новото осветление ще обхване и селата Екзарх Антимово и Кликач. Прогнозната стойност на проекта е за малко над 200 000 евро. По думите на Георги Димитров такава инвестиция ще може да се изплати в рамките на 6-7 години.

Кметът не се нае да прогнозира с колко ще намалеят общинските сметки за ток на месец, докато не види технологичния проект.