Жители на к-с „Славейков” излизат на протест заради разбитите улици. Вече година и половиха хората са принудени да търпят неуредиците на ВиК в Бургас, оплакаха се те пред Gramofona.com. Преди повече от месец ви запознахме с проблема на живущите в комплекса. Те недоволстват срещу направения до момента ремонт от дружеството. Хората бяха принудени повече от година да ходят в кал и да дишат прах от разкопаните улици. След изпратени множество писма до ВиК Бургас, оттам най-накрая се решават да предприемат някакво действие.

„Дойдоха след празниците. Ние се зарадвахме, че вече ще възстановят улицата, но те само направиха кръпки. Тротоарите още са разбити и не може да се придвижваш по тях. Това още повече ни ядоса, защото вече повече от година търпим тази неуредица. На протеста сме поканили представители на ВиК и Общината, за да ни обяснят кога ще е готова улицата”, каза организаторът на протеста Михаил Попов.

Протестът ще се състои в събота до бензиностанция „Ромпетрол”. Чрез него хората ще настояват улицата да бъде възстановена в най-кратки срокове.

„От Община Бургас също са изпратили писмо до ВиК, но и те не са получили до момента отговор. И ние нямаме отговор от дружеството или поне някаква яснота кога ще започне възстановяването им”, каза Михаил Попов.

Хората са категорични, че протестите няма да спрат докато не се възстанови разрушената инфраструктура в комплекса.