Осем километра мрежи, поставено от бракониери, са извадени от язовир „Мандра“. Това се е случило вчера при мащабна акция, продължила близо 7 часа през тъмната част на денонощието, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

В часовия диапазон от 22:00 до 05:30 часа пет екипа на инспектори на „Рибарство и контрол“ в Бургас и служители от Обща администрация на ИАРА са извършили проверка по бреговете и във водите на язовир „Мандра“. В хода на наблюдението единият от екипите с патрулна лодка е забелязал хрилни мрежи, поставени в работно положение във водата.

Мрежите с обща дължина около 8000 метра са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител, а уловът в тях – 1200 кг риба от вида сребриста каракуда и платика, е дарена на Социален патронаж на няколко града в Бургаска област.

В условията на настоящата епидемиологична обстановка, служителите на ИАРА продължават засилените проверки и наблюденията за спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, съобщават от рибарската агенция.

Снимка: ИАРА