Учениците от първи до четвърти клас на СУ "Н. Й. Вапцаров" в Царево преминават на дистанционно обучение от утре. Това съобщи за Gramofona.com кметът на общината инж. Георги Лапчев.

Причината е, че вече три паралелки от началния етап са под карантина заради болни деца.

„В началото на седмицата имахме един втори клас и един дванадесети, днес още два класа от малките излизат в карантина заради заразени ученици. Като се има предвид, че и част от родителите не пускат децата си от страх, тази сутрин отсъстващите бяха над 33%“, обясни инж. Лапчев.

Той уточни, че се очаква и заповед на директора на Регионалната здравна инспекция за временно прекратяване на присъственото обучение. По-големите ученици, които в момента са присъствено, ще продължат да учат в клас. Те се обучават в отделна сграда и нямат досег с най-малките. Там няма и нови случаи на заразени ученици.

До края на деня ще бъде издадена заповед от Регионалната здравна инспекция, уточни директорът д-р Георги Паздеров. Най-малките ученици от Царево ще се обучават от разстояние две седмици.

Д-р Паздеров съобщи, че в момента само в училището в Царево има толкова драстична ситуация, при която около 1/3 от децата в начален етап отсъстват, защото са под карантина или болни.