Владимир Колев, който беше осъден на 17 години затвор за причинена смърт на пътя, не е в ареста, а в дома си в София, разбра Gramofona.com.

Колев беше осъден на първа инстанция от Бургаския окръжен съд заради тежкия инцидент в Приморско, при който загина 33-годишният Евелин Дуков.

Веднага след произнасянето на присъдата, съдия Ангел Гагашев измени мярката за неотклонение на Колев в задържане под стража. Той обаче е обжалвал постоянния си арест, а жалбата му е разгледана на закрито заседание още на 8 април.

Магистратите са приели, че по време на делото Владимир Колев е имал безукорно процесуално поведение. Той не се е укривал, идвал е редовно на всяко едно от заседанията.

Освен това в момента му е наложена и забрана да напуска страната, става ясно от мотивите на Апелативния съд. От там уточниха, че на закритото заседание се е обсъждала единствено тежестта на мярката за неотклонение, която трябва да търпи Колев докато обжалва присъдата си.

Самото решение на Окръжния съд и размерът на наказанието по никакъв начин не са били коментирани, уточниха от пресцентъра на Апелативния съд.

Владимир Колев ще изтърпява новата си мярка в дома си в София. Близките на загиналия колоездач обаче не скриха изненадата си и признаха, че се притесняват убиецът на Евелин да не избяга от правосъдието.