„Бюджет 2024 г. на Община Поморие е насочен към обикновения човек”. Това заяви кметът Иван Алексиев и благодари на Общинския съвет за подкрепата. Финансовата рамка е  61 млн. лв., от които 14 млн. са заложени за капиталови разходи.

Алексиев определи бюджета още като бюджет на растежа, защото той е увеличен 4 пъти спрямо първата година от неговото управление.

„Той е плод на много труд, много работа и постоянство. Затова казах, че ние надграждаме и по този начин това е бюджетът на развитието на общината като цяло”, каза поморийският кмет.

С приемането му Общината вече може да започне ремонта на основните улици в града. Има заложени средства за реконструкция на пътната инфраструктура в малките населени места.

„Едната от улиците е ул. „Професор Стоянов”. Тя е много важна, защото води до санаториумите. Там ще имаме и разширяване на самата улица, с изграждане на нови паркоместа. Ще изградим и още допълнително места за паркиране, за да може да решим големия ни проблем. Предстои ни изграждане и на кръгово кръстовище, което да регулира и намали трафика в централната градска част. Вече тече и ремонтът на основния ни път Медово-Бата-Страцин и оттам трябва влезем по населените места, за да направим основни ремонти на уличната мрежа”, обясни Алексиев.

Ремонтите в града се очакват да приключат до началото на туристическия сезон, за да може Поморие да посрещне туристите с нова визия и по-голямо удобство за почиващите.

Друг приоритет ще бъде озеленяването и сметосъбирането. От община Поморие са насочили и средства в закупуването на нова техника.

„Ще се набляга на по-доброто почистване и озеленяване, за да подобрим услугата, която Поморие предлага като туристически град”, заяви кметът Иван Алексиев.

Той допълни, че няма да бъдат вдигани местните данъци и таксата смет. От администрацията обаче ще имат нов заместник-кмет, който ще отговаря за образованието, културните дейности, младежки дейности и спорт.