Бургас иска въздушна линия до три индустриални града в Италия. Това стана ясно по време на българо-италианския форум, който КРИБ – Бургас организира.

На бизнес събитието присъства и посланикът на Италия у нас Н. Пр. Стефано Балди.

„Бургас не е непознат на италианския бизнес. 73 са италианските фирми, които работят в града ни според Търговския регистър. Световноизвестната ИНЕЛ още преди години стъпи в Бургас когато се изграждаше новата рафинерия на Лукойл Нефтохим, а друга голяма италианска компания от години работи с Пристанище Бургас“, коментира зам.-кметът Красимир Стойчев.

„Ние предлагаме бърза реализация на начинанията на инвеститорите. Общината издава всички необходими разрешителни в максимално кратки срокове, а това на чуждите инвеститори се харесва“, обясни и изп. директор на Индустриален парк Бургас Стамен Стамов.

Той представи възможностите за инвестиции в индустриалната ни зона. Три италиански компании вече строят своите бази в индустриалната зона в Бъгарово. В рамките на форума беше подписан и двустранен меморандум за сътрудничество.

На срещата присъстваха и зам.-областния управител Севдалина Турманова, изп. директор на Пристанище Бургас Диян Димов, общинският съветник от Несебър Атанас Терзиев, представители на големите бургаски компании.