Предстои обсъждане за спирането на камионите над 12 тона през Айтоския проход. „Първо трябва да се направи временна организация на движението, защото там трафикът не е само от една област, а от няколко.

Едва след съгласуване с Пътна полиция и АПИ ще започне изпълнението”. Това коментира пред журналисти на мястото на жестоката катастрофа в Айтос началникът на Пътна полиция комисар Неделчо Рачев.

Той и представители на Областно пътно управление и полицията започнаха оглед на опасния участък преди влизане в града.

В момента част от мерките, които властите одобриха преди два дни на среща в Айтос, са вече факт – мобилни кантарни инсталации и стационарна камера.

„Подвижните кантари са разположени на няколко места по маршрута и се сменят с цел оптимизация на проверките във връзка с движението на трафика. Имаме и мобилна камера. Това са устойчиви мерки, които не се прилагат от вчера, но сега са с повишен интензитет”, обясни още Неделчо Рачев.

Той допълни, че за да се изградят постоянни съоръжения за намаляне на скоростта, първо трябва да се направи пълно обследване на участъка.

„След това ще се набележат мерки за изпълнение. Какви може да са мерките, ще стане ясно след доклад на комисията, на тото няма да играем”, уточни още началникът на Пътна полиция.