Всеки, който иска може да си поръча, но не и да се храни там

Традиционните къщички на площад „Тройката“ в Бургас отново са си на мястото преди Никулден и коледните празници. Различното тази година обаче е, че клиентите няма да могат да консумират на място.

Забраната се наложи заради заповедта на здравния министър. Въпреки това вчера бяха засечени недоброжелателни ресторантьори и това предизвика бурни коментари от бургазлии във Фейсбук.

„Община Бургас не е издавала разрешение за поставянето на маси пред къщичките. Снощи беше направена проверка и днес маси няма. Всички наематели са разписали декларации, че са запознати със заповедта на здравния министър.

Тяхна отговорност е вече, ако някой реши да я наруши“, коментира пред Грамофона нюз директорът на ТД "Приморие" към община Бургас Наталия Аргирова. След вчерашната проверка не е имало съставени актове, но хората вече са предупредени какво ще следва при повторно нарушение.

Тогава и Общината, и РЗИ могат да глобят ресторантьорите, поясни Аргирова. „Чадъри има, но под тях не би трябвало да има никакви места за сядане. Всеки може да отиде, да си вземе каквото пожелае за ядене, но за вкъщи, офиса, ако щете в колата“, допълни още Аргирова.

Коледните къщички на площад „Тройката“ ще работят до 21 януари, а в зависимост от ситуацията в страната, може да останат отворени и през февруари.