С много коледно настроение грейна елхата в Царево, съобщиха от местната община.

Вечерта на 1 декември жители и гости на града се събраха на площада, очаквайки да светне коледното дърво и да даде начало на коледните и новогодишни празници.

В празничната програма участваха огнената група „Дивинитас“ със своето магично шоу, а изненади за малки и големи  имаше и от принцеса Елза. След това родители, деца и гости се насладиха на изпълнението на коледни песнички на децата от ДГ „Ален мак“. Всички заедно посрещнаха любимите Дядо Коледа и Снежанка. Кметът на община Царево Марин Киров покани всички деца за обратното броене от 10 до 0 и последва запалване на коледните светлини.

Кметът Киров поздрави всички присъстващи и добави: „Ето - настъпи месец декември, скоро, след Бъдни вечер посрещаме Рождество Христово и последния ден от годината. Наближава Нова година. Мислим за изминалото време, мечтаем и очакваме дните напред. И тази година имаме много празнични дни през декември, предстои празникът на града на 6 декември - Никулден. Ще имаме и хубав празничен фестивал от 17 до 23 декември с участието на много популярни артисти, на нашите самодейни състави, базари и коледно градче.

Днес по традиция ще запалим светлините на елхата и на коледната украса. Сред нас са приказните герои, нашите приятели, родителите, децата. Да бъдем заедно и нека над цялата община се спусне духът на Коледа, на доброто и на благата вест за раждането на Божия син“, каза кметът на Царево.