Тричасов празничен концерт повдигна настроението на жителите на бургаското село Димчево. Вчера следобед местните нетърпеливо зачакаха силният вятър, който се изви, да спре, за да могат заедно да изгледат богатата от песни и танци програма за празника на населеното място.

Времето се оказа на страната на празнуващите и началото на концерта бе дадено в 19:00 часа с изпълнението на танцова група „Медено котле” с ръководител Анита Яръмова.

Първи на сцената излязоха децата от групата, които показаха най-доброто от себе си, видя репортер на Грамофона нюз.

Минути след тяхното изпълнение засвири оркестър „Веселие” със солисти Панайот и Цветелина Стойчеви. Те подканиха присъстващите на голямо хоро и за да не се хващат за ръце заради коронавирусната пандемия, местните държаха кърпички.

Фолклорен клуб „Лазур“ с ръководител Бойчо Янев също се включи в празника на китното село. От трупата изиграха няколко танца за много кратко време и по нищо не им личеше, че са се уморили.

До края на вечерта в празненствата участва и фолклорна група  „Маринкювска росна китка” към Народно читалище „Съгласие” -1927 г село Маринка. Талантливите участници пресъздадоха любовна комична сценка.

Изненадата на вечерта бяха бабите от фолклорна група „Дъбравка”-пенсионерски клуб с.Извор с ръководител Донка Грудева. 7-те жени застанаха пред жителите на Димчево и им изпяха 4 песни.

Специални гости на вечерта бяха зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска и общинският съветник от ВМРО, от групата на ГЕРБ Николай Стоянов, които пожелаха здраве и добри дни на местните. Поздрав към всички отправи и кметският наместник Елена Атанасова. „Преди всичко бъдете много здрави и нека сме винаги заедно“, каза тя.

След забавата и доброто настроение, небето се озари с пищна заря.