С пълно мнозинство общинските съветници от Камено приеха предложението 6-ти май да стане официален празник на града. Досега жителите честваха празника на 6-ти септември, а църковният им бе именно на 6-ти май на Св. Георги Победоносец. Предложението да се слеят двете събития бе направено от кмета на общината Жельо Вардунски, който преди две заседания изложи своите аргументи. Бе организирано и допитване сред жителите на града и близо 1000 души дадоха своето одобрение чрез подписка.

„Не омаловажавам 2 юни и 6-ти септември като важни дати за жителите на Камено. Тези две събития са заложени в културната програма на Общината. Но е важно празникът на града да съвпада с църковния, както е в повечето градове. Така всички, които не живеят в Камено, ще могат да се върнат към родния си град на 6-май”, каза Жельо Вардунски.

През седмицата стана ясно също така, че Община Камено ще започне строителството на 5 нови детски площадки, които ще бъдат финансирани с дарение от „Лукойл”. С над 220 хиляди лева ще бъдат изградени 5 детски къта, три, от които в  Камено – на входа на града, в парка и пред блок 1, както и още два в селата Винарско и Черни връх.  Ще бъдат поставени модерни настилки и катерушки, отговарящи на всички европейски стандарти.

С дарения от други фирми пък ще бъде облагороден с цветя и растителност центъра на града.