„Виното е социален продукт, който сближава хората, създава приятна атмосфера, приятелска.“ Това коментира Георги Жеков, изпълнителен директор на Винекс Славянци, пред репортер на Gramofona.com. По думите му „това е продукт, който носи имидж, както на страната, така и на района, в който е произведен“.

Винекс Славянци е един от големите български производители на вино и спиртни напитки, като обединява четири винарски изби – в Славянци, Сунгурларе, Лозарево  и Карнобат.

Лозовите масиви на Винекс Славянци са около 700 ха и са разположени предимно по южните склонове на хълмовете в Сунгурларската долина. Разнообразието от червени и бели сортове е голямо. Избата предлага широка палитра от бели, розови  и червени  сухи вина в различни качествени категории. Произвеждат се също и пенливи вина, както и различни полусухи, полусладки  и сладки  вина. От високоалкохолните напитки избата предлага ракия и винено бренди.

„Пожелавам на сунгурларци на първо място да са здрави, да изкарат богата реколта, да имат берекет и да запазят традициите живи за следващите поколения“, каза още Георги Жеков.