Интересно предложение е постъпило в Общинския съвет на Бургас. Фирма с името ЕФ „Лира Шанс” има намерение да строи лифт в Бургас.

В писмо до бургаския кмет Димитър Николов и председателя на Общинския съвет Костантин Луков, от фирмата обясняват, че желанието им е да изградят въжено-въздушна линия в града.

„Кръстихме я „Полет”. Предложението ни е тя да „тръгва” от централната жп гара, да „върви” до Морското казино и от него да се „спуска” към пясъка на плажа.

„Полет в нашето гражданско съзнание ще бъде улеснение за десетките хиляди болни, възрастни и неспособни да вървят, улеснение да „летят” към морето през всичките сезони на година. И заедно със здравите да ползват черния пясък, лугата, и да се наслаждават на прекрасна панорама от птичи поглед”, пише още в заявлението до Общинския съвет на Бургас.

От фирмата казват още, че бъдещият лифт като уникално и атрактивно съоръжение би бил магнит за нови туристи от света.

Репортерска проверка на екипа ни показа, че фирма с името ЕФ „Лира Шанс” в Търговския регистър няма. Пред Грамофона нюз председателят на бургаския Общински съвет Костантин Луков обясни, че все още не е установил кой стои зад фирмата. В писмото, изпратено до него и Димитър Николов, е посочено име на мъж, който ще бъде поканен в Бургас, за да обясни бъдещите си планове.

Снимка: pochivka.bg