Многоетажен паркинг върху или под пазар „Краснодар“ може да реши голяма част от проблемите с паркирането в к/с „Възраждане“. Амбициозният проект вече е на дневен ред, съобщи директорът на ОП „Транспорт“ Пламен Димитров.

Бургазлии ще решат дали пазарът ще се окаже върху паркинга или под него, но със сигурност той ще бъде запазен, увери Димитров. Още три парцела на ул. „Дебелт“ са подходящи за многоетажни паркинги.

Темата с този тип съоръжения е на дневен ред и вече се работи. Обследват се райони, които са публична общинска собственост, обясни Пламен Димитров. Проектира се и паркингът на ул. „Гурко“, който трябва да стане двуетажен. Първият многоетажен паркинг, който ще бъде изграден в Бургас ще е до Детската болница в к/с „зорница“. Проектът за него е готов, вече е започнала и процедурата по избор на изпълнител.

„Това е единственото решение. Трябва да се търсят варианти, защото броят на автомобилите в града се увеличава постоянно. Улиците не могат да се разтеглят, паркоместата на тях са константна величина“, коментира още Пламен Димитров.