Етични хакери ще обучават на киберсигурност възпитаниците на бургаската Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Събитието е на 5 декември от 11 часа в конферентната зала на училището, съобщиха от Общината.

Организатори са "Cyber 360 Academy" и Асоциация на сертифицираните етични хакери в България. Тренингът е на тема "Бъдещи IT професионалисти в защита на бизнеса". Негови гости ще бъдат Радослав Петров - председател на Българска Асоциация на етичните хакери в България, зам.-кметът Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на РУО - Виолета Илиева, представители на бургаските университети.

Целта на инициативата е повишаване знанията на учениците в областта на киберсигурността и даване на възможност за развитие и подкрепа на нови таланти, както и подобряване на общата им култура и навици за работа в интернет, с цел по-ефективно използване на компютърните технологии и мрежи на професионално ниво.

Специално отличие е предвидено за по-изявените ученици, някои от които ще получат спонсорска подкрепа от ЗК "Лев Инс" за периода на обучението си, както и евентуалната възможност да станат част от киберекипа на компанията.

Успешно преминалите тренинга млади IT таланти ще получат сертификат от "Cyber 360 Academy".

Cyber360 Академия е основана в България от ИТ експерти с дългогодишен опит в сферата на компютърните науки и технологии. Преподаватели в нея са били или в момента са служители на водещи български и международни компании.

Снимка: Monitor.bg