Богата програма, много спорт и голям концерт ще бележат тазгодишния празник на община Руен. След двегодишно прекъсване заради пандемията от коронавирус, традиционният събор ще бъде отново факт, съобщи за Грамофона нюз руенският кмет Исмаил Осман. И тази година тържествата ще са под неговия патронаж.

Първото събитие в програмата е на 22 май. От 9:00 на стадиона в Руен ще се проведе общински турнир по футбол на малки врати.

На 28 май /събота/ сутринта ще започнат турнир по шахмат и интересни конни надбягвания в село Вресово. Вечерта в събота изпълнителите Емрах Стораро и Тита ще забавляват жителите и гостите на Руен с голям концерт. Веднага след него ще има тържествена заря.

Тържествата за общинския празник ще продължат и на 29 май /неделя/. В същия ден ще бъде даден стартът на мотокрос, ще има изпълнение на фолклорни състави и народни борби. Също в неделя всички гости ще чуят приветствия от официални лица и местната администрация.

За народните борби са поканени състезатели от цялата страна, Узбекистан, Молдова, Турция и Северна Македония.

За първи път тази година екип от Узбекистан ще покаже на тепих в Руен тяхната борба, която се нарича кураш. Какво е характерното за узбекистанските борци, очаквайте подробности от кмета на Руен Исмаил Осман.

Снимки: HotArena и paparak.bg