Кметът на община Малко Търново Илиян Янчев и десетки деца от града ще запалят заедно коледните светлини на елхата на 4 декември. Точно в 17: 00 часа красивото коледно дърво ще светне, а минути след ритуала ще има празнична заря. В тържественото запалване ще участват малчуганите от детска градина „Юрий Гагарин“ и от средно училище „Васил Левски“, съобщиха от пресцентъра на странджанската община.

Оттам напомнят, че от днес, 1 декември до 15 декември ще се проведе конкурсът „Коледна магия в Малко Търново“. Той е за най-красива външна коледна украса на обществени сгради, витрини, офиси, жилищни блокове и частни домове.

Коледната програма на Общината е изпълнена с различни и интересни събития. На 12 декември, от 11:30 часа ще бъде открита изложбата „Коледна украса“. Тя ще се състои в народно читалище „Георги Попянов 1914“.

На следващия ден, отново в читалището ще се проведе украсяване на традиционната голяма сурвакница. Началото е в 10:30 часа.

На 16 декември  на площад „Преображение“ предстои традиционно коледно веселие на мегдана с DJ Станислав. Забавата започва в 11:00 часа. По време на събитието ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурса „Коледна магия в Малко Търново“. Веднага след тях ще има специална коледна игра с големи изненади.

Програмата продължава на 18 декември с кулинарен конкурс „Вкусовете на Коледа“. Той ще започне в 17:00 часа в читалището.

На 19 декември, от 13:00 часа ще има детска коледна работилница за сладки, а на 20 декември – специален коледен карнавал.

Повече за останалите събития в празничните дни може да видите в плаката.