Тъжен рибар няма или поне така казват онези отрудени мъже, които всеки ден извървяват пътя до морето, за да напълнят мрежите си догоре. Ах, това море, което ги поглъща с безкрайния си син цвят и подскачащата в него риба. За много бургаски семейства риболовът е удоволствие, за други истинско удоволствие, а за едно - риболовът е история.

Благодарение на фирми като „Черноморски риболов-Бургас” АД, на празника си днес градът ще замирише на риба, а бургазлии ще усетят не само аромата, но и така приятният й вкус.

За собствениците на едно от най-успешните предприятия за улов и преработка на черноморска риба днешният ден е специален, защото те са трето поколение, което дава работа на стотици свои служители и вървят напред в развитието си.

Специален е не само заради това, че Свети Никола пази Бургас и морските хора, но и заради просперитета на рибарския бизнес в града.

„Честит празник, бургазлии!”, казаха откровено в специално писмо до редакцията на Gramofona.com собствениците на „Черноморски риболов-Бургас” АД. На днешния Никулден те изказват огромната си благодарност и на администрацията на кмета Димитър Николов за подкрепата, която Общината оказва на целия риболовен бранш.

Преди три години компанията откри мащабен рибен цех в града, а в голямото семейство работят всеотдайни и отговорни към работата си служители. Освен черноморска риба, от три години насам в „Черноморски риболов-Бургас” АД се занимават с улов и преработка на бяла пясъчна мида. В края на годината дружеството отчита много добри резултати от работата си.

Екипът на Gramofona.com пожелава на фирма „Черноморски риболов” повече работа през новата година и да запазят традицията, която е завещана от предците им!