Спасители на плажа в Крайморие били обиждани от две жени заради направена забележка за къпане в забранена зона. Неприятният инцидент, съпроводен със скандали и ругатни и заради куче, е от преди два дни, разказа за Грамофона нюз стопанинът на ивицата Николай Димитров.

Първоначално двете дами се появили през седмицата заедно с двете си малки деца и домашния любимец. От екипа на Димитров веднага забелязали, че има куче и обяснили отзивчиво на жените, че животното не трябва да е с тях, защото има забрана.

Стопанката на четириногото не пожелала да го отведе, въпреки показаните й документи. Вместо да се извини затова, че нарушава забраната, жената започнала да се държи невъзпитано към касиера на плажа. Той сигнализирал на Димитров, а той информирал зоо полицията. Оттам веднага дошли на място, а жената скрила кучето.

Малко след това същите две дами влезли да се къпят в забранения воден коридор, където се допускат само водни колела, джетове и аварирали лодки. Цялата сцена се разиграла пред погледите на десетки плажуващи.

Тук спасителите се намесили, за да не допуснат инцидент с жените и им казали, че нямат право да се купят в опасната зона. Повторната забележка ги вбесила и те започнали да крещят и обиждат момчетата, които се грижат за сигурността на почиващите.

„Спасителите също ме потърсиха и тогава се наложи да отида, за да разговарям и аз с тях. Те се опитаха да ми обяснят, че персоналът ми се е държал грубо, което не е вярно. Ние работим в екип от доста години и моите служители гледат да се грижат за гостите ни и да им помагат, а не да ги обиждат, особено в случая, когато са в нарушения”, допълни Николай Димитров.

Той помолил дамите да не допускат повече напрежение на плажа, иначе ще бъдат изведени от него. Димитров допълни, че подобни случаи като този с кучето не са единични и доста често са съпроводени с провокация от страна на плажуващите, които искат да водят домашните си животни на морето.

Стопанинът на плажа в Крайморие не е против четириногите, но счита, че щом има забрана и правила, то те трябва да се спазват от всички.