Пътят от разклона на руенското село Ябълчево до Айтос е в много лошо състояние, алармираха от трибуната на Народното събрание бургаските депутати от ДПС Севим Али и Ешереф Ешереф. Народният представител Али предаде лично на служебния регионален министър Иван Шишков снимки на пътя, осеян с дупки. Фотосите са от миналата седмица.  

„Търпението на хората вече се изчерпа. Миналата година отново бяхме поставили въпроси за състоянието на отсечката и апелирахме да се вземат спешни мерки, защото трябва да се направи спешен ремонт на целия път“, коментира Севим Али.

Депутатът обясни, че отсечката се използва не само от жителите на община Руен, но и от всички хора, живеещи в 13-те общини от Бургаска област. По думите му разбитият път е най-пряката и предпочитана връзка межу Бургаска и Варненска област, както и между Шуменска и Бургаска област.

Али подвигна и друга много важна тема пред министъра, свързана с пътната безопасност в региона. Това е нуждата от изграждането на Айтоския обход, където през последните години станаха не малко пътни инциденти, при това с жертви.

„Както може да се случи северният обход на Бургас, така може и този на Айтос. Това е въпрос на приоритети!“, посочи бургаският депутат от ДПС.

„Безсмислено е да коментираме колко е важен пътят, защото това наистина е така. Без да се оправдавам, ще кажа, че всички ремонти, които са възлагани от републиканската пътна мрежа в рамките на изтеклата минала година, са възлагани от предишното ръководство на Пътната агенция и регионалното министерство. Това, което можем да направим, е да се завършат ремонтите и да се направи по-добра програма за следващата година“, каза Шишков.

Той допълни, че когато е бил зам.-министър в МРРБ лично се е срещал с кмета на Айтос. „Казах му, че трябва да се извърши изменение в Общия устройствен план на града. Отново казвам сега от трибуната на Народното събрание, че МРРБ и АПИ са на разположение на Общината да се завърши тази процедура, което ще даде основание да бъде извършен технически проект, за да се изгради обходът“, допълни още служебният регионален министър.