Иска ми се коледният благотворителен базар и концертът да станат история и да имат своето развитие в бъдещето. Надявам се, че ще успеем да го правим всяка година и така да подкрепяме различни каузи. Това коментира областният координатор на ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев.

Тази година каузата, която от партията подкрепиха беше закупуването на медицински уред за дома за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов“. Общата събрана сума от концерта и базара надхвърли 20 хил лева. „Това беше едно от най-хубавите ни мероприятия. Бяхме си поставили цел, която успяхме да надхвърлим и реално ще успеем да закупим по-модерна апаратура“, обясни Бойчев.

Втората благотворителна инициатива на ГЕРБ, която в момента се радва на голяма популярност е „Да напълним голямото сърце“. Кампанията за събиране на пластмасови капачки тръгна от Бургас и вече е обхванала цялата област. „Имаме запитвания и от други градове. А най-хубавото е, че виждам постоянно в различни сгради как хората сами събират капачките, за да ги предадат.

Наистина е прекрасно, че българинът е отзивчив“, допълни още Димитър Бойчев. Чрез кампанията „Да напълним голямото сърце“ се събират средства за закупуването на реанимобил, който да е оборудван за деца.