Директорът на природен парк „Странджа” инж. Румяна дари днес 25 детски рисунки на родилните  отделения  на  УМБАЛ - Бургас АД и УМБАЛ  „Дева Мария“ - кв. Ветрен. Рисунките са от две инициативи на дирекцията на парк „Странджа“ и на ИАГ, съобщиха от пресцентъра на парка.

Едната картина беше посветена на 25-годишния юбилей на ПП „Странджа“, а другата бе под  надслов „Моят разказ за гората“ на Изпълнителна агенция по горите. Жестът е продължение на творческото предизвикателство, посветено на Седмицата на гората 2020, което събра повече от 2000 рисунки от цяла България.

В УМБАЛ - Бургас АД дарението прие д-р Антонио Душепеев – ръководител на Родилно отделение. Там от началото на годината до момента са родени  848 бебета, с лек превес на мъжките рожби. През миналата година в отделението са проплакали 1809 новородени.

В  УМБАЛ  „Дева Мария“ - кв. Ветрен дарението на ДПП „Странджа“ прие доц. д-р Георги Хубчев, ръководител на родилно отделение в болницата. Там през изминалата година на бял свят са дошли  927 бебета, а родените до момента  момиченца и момченца от началото на 2020 г. са 620.

И в двете болници ръководителите на родилните отделения с радост приеха дарените от ДПП „Странджа“ рисунки и увериха, че в близките дни те ще красят стаите на родилните и ще направят престоя им в болницата още по-приятен.