Спортсменство, работа в екип и старание са основните качества, на които преподавателите в ЦДГ "Вълшебство" възпитават своите ученици от най-ранна детска възраст. За пореден път най-спортната детска градина в Бургас отново доказа, че знае и умее как да мотивира децата, за да спортуват и докато се забавляват- да обикнат спорта. Придобитите си умения малчуганите демонстрираха в традиционния спортен празник на ЦДГ "Вълшебство", организиран от ръководството на градината и от НО "Обществена инициатива". Спортното събитие този път премина под патронажа на почетния консул на Русия в Бургас г-н Тонко Фотев.
Спортните си успехи малките постигнаха с много усмивки, танци, песни и забавления, подкрепени от своите родителите. С личния си пример в игрите от времето, когато те самите са били деца, майките и татковците внесоха допълнителен заряд празникът да стане уникален.
Официални гости на спортната инициатива бяха Георги Даутев- началник РИО Бургас, Ани Чухлева- представител на Почетно консулство на Русия в Бургас, Негово Благоговенство Ставрофорен Иконом д-р Захари Дечев и Димо Костов- президент на БК "Черноморец".
Спортният празник във "Вълшебство" не мина и без участието на приятелите на децата- баскетболистите от мъжкия представителен тим на бургаския клуб и полицаите от Пето РУ- Бургас. Състезателите на "Черноморец" се включиха в двубоите на своите по-млади колеги и се увериха в безспорния факт, че децата са усвоили основни техники и правила в баскетбола. Полицаите аплодираха малките спортисти в игрите, а след оспорваните щафетни бягания им разкриха как се включват сирените и сигналните светлини на служебните автомобили. Старт на спортния празник даде талисманът на децата от градината Болиболчо. С грамоти бяха наградени всички участници, които вече с нетърпение очакват пролетното издание на "Спортен празник Вълшебство 2014".