Десетчленна делегация от мегаполиса Ухан, Китай, се възхити от Бургас. Сутринта представители на бургаския бизнес и чуждестранните гости обсъдиха бъдещи проекти между двата града в търговско-промишлената палата в Бургас, видя репортер на Грамофона нюз „Успяхме да видим как Бургас едновременно туристически и промишлен, е толкова красив”, каза пред бургазлии ръководителят на делегацията.

Гостите от Китай разказаха за развитието на индустрията и бизнеса в десетмилионния Ухан. Те поискаха да узнаят как Бургас се развива в сферата на инвестициите и образованието. От 2017 г. Ухан е основен икономически център на Китай. Градът е един от най-технологичните в света, обясниха още китайските гости.

По време на срещата стана ясно, че Бургаска област се посещава от над 1 300 000 чужденци, от които между 3 000 и 5 000 са китайски граждани. Това обяви председателят на туристическата камара Иван Иванов. За сравнение той посочи, че 6 милиона китайци са посетили съседна Турция.

На срещата присъстваха директорът на бургаското пристанище Диян Димов, директорът на индустриалната зона в Бургас Стамен Стамов, ръководители на корабни компании и технологични фирми.