Децата използват хубавото време през уикенда, за да излязат на въздух, но да си носят маските правилно, зоват бургазлии

Топлото време през уикенда в Бургас изкара десетки деца навън. На скейт парка в комплекс „Изгрев” и в събота, и в неделя, били засечени тайфи от подрастващи без маски, сигнализираха до редакцията ни читатели на Грамофона нюз. Днес положението на едно от най-предпочитаните места за игра е същото.

Свидетели на събиранията в двата дни разказаха, че масово децата са били без предпазни маски на лицата. Те носили такива, обаче изобщо не ги слагали така, че да покриват лицата им.

„Има пандемия, много заразени, хора умират всеки ден. Нека децата играят, те са деца, но да си носят маските”, зоват очевидци. Според тях на младежите определено им е трудно да носят предпазни средства и едновременно да карат тротинетки и да бягат, но заповедта си е заповед.

„Ами и ние да ги сваляме тогава, и на нас ни е трудно да дишаме! Наясно сме, че децата не могат да носят отговорност, но защо тогава се правят мерки, които после няма да се изпълняват”, питат още бургазлии.

Според допълнителната заповед за задължително носене на маски на открито в цялата област, изключение правят единствено децата до 6-годишна възраст.