„Днес с Министерство на регионалното развитие и благоустройството подписах споразумение, с което ще бъдат предоставени средства за един от приоритетните за общината проекти за рехабилитация на амортизираната водопроводна мрежа в с. Младежко“. Това съобщи във фейсбук профила си кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Той уточни, че проектът е от изключителна важност като етап на рехабилитация и има за цел да даде технически решения за реконструкцията на водопроводната мрежа.

„Това ще подобри качеството на водопреносната мрежа, ще осигури по-лесна и безпроблемна експлоатация и добро качество на питейната вода до местното население (жителите и гостите на селото), ще се даде възможност за развитие на следващ етап на ВиК инфраструктурата в селото.

С изпълнение на този проект ще се постигат част от целите на общината за намаляване на загубите на питейна вода по мрежата и възможност в бъдеще да бъде решен проблема и със системната липса или намаляване на количествата.

Това е причината да искам да ви споделя тази новина още в деня на подписването на споразумението - за нашата община и за село Младежко е повод за инстинска радост!“, написа още малкотърновският градоначалник.