Благотворителен концерт в подкрепа на Делян Иванов ще се проведе на 9 юли в Бургас. от 19 часа на сцената на културен дом НХК ще излязат бургаски изпълнители, които също подават ръка на Делян. От 19 години младият мъж живее с диагнозата множествена склероза.

Това е автоимунно невродегенеративно хронично заболяване, за което към този момент няма лечение и се поддържа със скъпоструващи лекарства, които забавят прогреса на болеста, но не я стопират! За тези 19 години, аз получих образование, придобих трудов стаж развих се и продължавам да се развивам като човек. Но тази болест не си почива и също се развива. Към днешна дата съм трудноподвижен, у дома използвам бастун или проходилка, а навън електрическа инвалидна количка, с която се чувствам почти независим“, казва Делян.

Към момента най-голям успех в битката с множествената склероза има HSCT терапията. При това лечение се преминава курс от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки.

Делян вече е разговарял с хора, преминали такова лечение и е убеден, че това е неговият шанс да се върне към нормалния и независим начин на живот. Надежда за успешно лечение той е получил от националния медицински университет „Пирогов“ в Москва.

Делян е одобрен за терапията има и назначена дата за постъпване в болницата. Пречка към мечтата му да бъде като всички нас е цената на лечение. То струва 100 000 лева - сума, която е непосилна за Делян и неговото семейство. За това и негови приятели организират благотворителния концерт „С обич за Делян“. Билетите са на цена от 12 лева и вече се продават на касата на НХК.

Ако искате да помогнете на Делян, можете да го направите и чрез дарение:

Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

IBAN: BG25STSA93000030802184

BIC: STSABGSF

Титуляр: Делян Красимиров Иванов

Delyan Krasimirov Ivanov

Основание – ДАРЕНИЕ

Revolut: @delyanbjhg

revolut.me/delyanbjhg

PayPal: @DelyanIvanov935

paypal.me/DelyanIvanov935

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-delyan