Много бургазлии със сигурност са закъснели днес за работа, но не защото не са тръгнали навреме, а заради огромното задъстване между комплекс „Меден рудник“ и останалата част на града.

В редакцията на Gramofona.com постъпиха множество сигнали от вбесени граждани, попаднали в автомобилен трафик, който те описват като истински ад. Причината е стартиралият ремонт на бул. „Захари Стоянов“, заради който автомобилите се движат по алтернативните маршрути за и от „Меден рудник“. Точно там са се образували огромни задръствания още от вчера, а тази сутрин нещата са стигнали до пределна точка.

Хората се оплакват, че от 1-ва до 2-ра спирка са пътували 40 минути. Два часа пък е времето, за което се е стигало от „Меден рудник“ до центъра на Бургас. В резултат шофьорите са изнервени и често надуват клаксони, не че това им помага за по-бързото предвижване.

Рехабилитацията на бул. „Захари Стоянов“ започна на 1 април, когато стартира изпълнението на първия от общо четирите етапа, на които е разделен проектът. Още тогава от Община Бургас признаха, че ремонтът ще бъде труден, тъй като булевардът е основната входно-изходна артерия на „Меден рудник“, в който едновременно с броя на жилищните сгради и техните обитатели расте и броят на автомобилите.

От общинската администрация и изпълнителят на ремонтните дейности обещаха, че ще се постараят да ограничат дискомфорта за шофьорите до възможния минимум и проектът да бъде завършен достатъчно бързо, но не за сметка на качеството. Поне до края на април обаче едва ли ще има промяна, тъй като срокът за изпълнение на първите два етапа от проекта е по две седмици.