Чакана новина за Бургас. Министерски съвет промени собствеността на част от републиканския път І-9. Това на практика означава, че трасето на главния път от Варна за Малко Търново се променя.

Така трасето от кръговото на входа на Бургас, по ул. „Яким Якимов“, през новия пътен възел и по ул. „Крайезерна“ става републикански път. По този начин ще се разтовари съществено натоварения трафик по бул. „Стефан Стамболов“ и кръговото на „Трапезица“, прогнозират от местната администрация.

Зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска коментира пред Gramofona.com, че решението на кабинета е отдавна чакано от администрацията. На практика новото трасе вече ще се превърне в реален обходен път на Бургас и ще съкрати съществено пътуването за хората, преминаващи транзитно през Бургас към и от София, за Варна, Южното Черноморие или Малко Търново.

С решението си от вчера, Министерски съвет прехвърли на община Бургас ул. „Одрин“ в частта й от „Трапезица“ до новия пътен възел. Улицата е в окаяно състояние и местната администрация отдавна обмисля варианти за нейното ремонтиране.