Любителите на тениса искат в Бургас да има закрит тенис корт. Петиция събира подписи в социалните мрежи. До този момент са се подписали само 138 души, видя репортер на Gramofona.com. Причината е, че зад искането застават родителите на децата, които тренират любимия на света спорт.

Мечтата на всеки родител е да види детето си в ранглистата на световните тенис състезания, като това на Григор Димитров. За да тренират децата качествено и с конкретни резултати, това може да става само с редовни тренировки, независимо от сезона и метеорологичните условия.

Искането ще бъде подадено в Общината и в Общинския съвет на Бургас, където ще бъде гласуван бюджетът за следващата календарна година.

Текстът на призива, както и линк към самата петиция може да видите тук:

Уважаеми съграждани и любители на тениса, с настоящата петиция се обръщаме към всички вас за подкрепа на внесено предложение за гласуване в Общински съвет– гр.Бургас, относно приемане на решение за изграждане на олекотена покривна конструкция над тенис кортове, част от съществуваща спортна инфраструктура в гр.Бургас. Липсата на подобно съоръжение в град като Бургас е в ущърб, както за многобройните любители на тениса, така и за подрастващите поколения, занимаващи се професионално с този спорт.

Община Бургас в последните години инвестира сериозни ресурси в спортната инфраструктура. От тенис общността се надяват, че в бюджет 2020 могат да се предвидят средства за изграждане на закрити тенис кортове. По този начин ще бъдат създадени условия за подготовка не само за бургаските състезатели и любителите на тениса, но ще се даде още една възможност за развитие на спортен туризъм, тъй като наличието на едно подобно съоръжение ще утвърди Бургас като тенис център в страната.

 

 

Снимка: https://tennis.bg/