Бургаското средно училище „Петко Росен“ изпрати своите абитуриенти. С много емоции, сълзи от радост, но и с тъга, зрелостниците се разделиха с любимото училище. Дванадесетокласниците преминаха през училищния двор под аплодисментите на своите учители и по-малки съученици.

„С удоволствие се обръщам към вас в един от най-вълнуващите мигове в живота ви. След 12 години труд и усърдие, след мигове на сълзи и радост, изпитания на волята и ума, на характера, вие успешно завършихте. 

Дългият път на вашето съзряване изминахте не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Спомняйте си ги и не забравяйте годините, прекарани в училище“, обърна се директорът на СУ „Петко Росен“ инж. Даниела Петрова към абитуриентите.

Неделин Николов е отличникът на випуска. Той получи грамота и парична награда от наследниците на писателя Петко Росен.

Децата от детска градина „Славейче“ специално дойдоха, за да поздравят зрелостниците. С много усмивки и емоции абитуриентите си взеха довиждане с родното училище и своите преподаватели. Изключително емоционално те почетоха и паметта на любимата си учителка Димитринка Спасова, която си отиде в началото на годината.