Първият снимачен ден за филма за Петя Дубарова започна от ранни зори в Бургас. От в 06:30 часа в Морската градина се събраха главните действащи лица, разказа за Грамофона нюз организаторът на кастинга за статисти за предстоящия филм Маруся Русева. Действията се снимат по пътя за Солниците и в момента на място да съблюдава снимките е и бургаският кмет Димитър Николов.

20 статисти вземат участие днес, както и актьорите Албена Павлова, Васил Банов и Александра Костова. Последната влиза в ролята на Петя Монова.

Историята в „Петя на моята Петя” е съсредоточена върху връзките и паралелите между две тийнейджърки от различни времена - Петя Дубарова и Петя Монова. 

Действието във филма ще се развива в наши дни и в него ще се разказва за младо момиче, което борейки се с житейските си проблеми, успява да се свърже с духа на Петя Дубарова. Започва диалог между двете, тъй като момичето е голям почитател на творчеството на бургаската поетеса, и чрез общуването си съвременната Петя успява да се справи с проблемите си.

Снимките за първия български филм за любимата на поколения бургаска поетеса ще продължат до 6 юли и ще бъдат само в Бургас. Днес те ще са до 17:30 часа.

Снимки: Маруся Русева