Бургаският адвокат и общински председател на СДС Иво Баев публикува шокираща снимка във фейсбук. На нея се вижда, че той е в болница с превързано чело и насинено око.

Иво Баев, който е син на именития художник Георги Баев, не е жертва на нападение, а на нелеп инцидент.

„Казват, че е хубаво човек да върви с гордо вдигната глава. Аз пък казвам, че е хубаво човек от време на време да поглежда и надолу в краката си“, пише адвокатът, който разкрива, че се е спънал и паднал.

„(…) полетях, но не ми се отвориха крилата и се приземих рязко, с челен удар в едно стъпало, за мое щастие добре заоблено. Ремонтираха ми челния спойлер с майсторска шевица в традиционния стил на котленските килими. Крилата си ще поправя сам с малко тел и чук. Децата ми се радват, че ще имам белег като на Хари Потър“, пише иронично Баев.

От думите му се разбира, че инцидентът е станал в първия учебен ден до бургаското училище „Васил Априлов“. Веднага на помощ му се притекли директорът, преподаватели, родители и повиканите на място медици.

Иво Баев казва, че е жив благодарение на бързото пристигане на линейка; на бързия прием и професионалната грижа на ръководството и екипа на „Спешно отделение“; на професионалното майсторство на лекаря от отделение „Неврохирургия“; на грижата на сестрите и персонала на същото отделение, за което с цялото си сърце им благодари.

„Аз, откакто се помня, винаги гледам само напред и никога надолу. Понякога преди „обръщах се с гняв назад“, но вече все по-рядко. Падал съм и друг път, но се изправям отново и продължавам Напред. И така ще бъде! Това ми сочи Светлината по моя Път - само Напред!“, завършва емоционално поста си в социалната мрежа Иво Баев.