Бургаските полицаи посрещат професионалния си празник без нито едно неразкрито тежко престъпление. Добрата оценка на работата им направи апелативният прокурор Любомир Петров.

„Искам да ви поздравя за отличната работа. Практически нямаме неразкрито тежко престъпление в региона. Искам да изразя и категоричната ни ангажираност при работата в дела за посегателство срещу служители на МВР. Ще прилагаме цялата строгост на закона. Посегателството срещу полицаите е посегателство срещу всеки един от нас“, допълни прокурор Петров.

 „Работим в изключително сложни условия. Бургаската Областна дирекция обслужва регион, имащ морска, въздушна и зелена граница. В същото време имаме и изразен летен сезон, който е със сложна криминогенна обстановка. Мисля, че благодарение на всеотдайността на колегите се справяме добре“, коментира и директорът на Областната дирекция на МВР ст. Комисар Калоян Калоянов.

Според него летният сезон тази година е бил спокоен за туристите, защото колегите му са положили много усилия за това. „Благодаря им за всеотдайния труд, който полагат. Горд съм, че работя с едни от най-добрите полицаи в страната и в една от най-добрите дирекции“, допълни още комисар Калоянов.

Днес със заповед на министър Младен Маринов бяха наградени и трима бургаски полицаи. Това са шефът на отдел „Криминална полиция“ комисар Емил Павлов, шефът на „Охранителна полиция“ комисар Неделчо Рачев и ст. инспектор Христо Грудов, който оглавява група „Противодействие на отвличания, изнудвания, палежи, взривявания и разпространение на наркотици“ към „Криминална полиция“.