До месец бургаската библиотека ще заработи в режим 24/7. В момента се изпипват последните детайли по организацията на работата, разкри пред Gramofona.com директорът Яна Кършийска.

„Така е навсякъде по света. Където има студенти, библиотеките имат отдели, които никога не затварят врати“, обясни Кършийска. Именно по желание на студенти, които учат в чужбина е и новата организация на работа. Те попитали кмета ще могат ли да ползват фонда на регионалната библиотека по всяко време, както са свикнали и в техните университети.

Точно преди месец Регионалната библиотека се премести в новия си дом. От отварянето на новата сграда досега, през нея са преминали над 17 000 младежи, похвали се Кършийска.

„Интересът на децата и на младите хора е много голям. За миналата година имахме малко над 3000 нови читатели, откакто се преместихме новите ни читатели са около 1700 и говорим основно за хора до 25 години“, допълни още Яна Кършийска.

Вместо да почиват, част от библиотечните работници продължават да работят на пълни обороти дори и по празниците. А лятото ще ги очаква и ново предизвикателство, тъй като библиотеката ще се превърне в снимачна площадка за нов български сериал.