Драстичният спад на пътници в общинския превозвач „Бургасбус” налага дружеството да  съкрати десетки служители. Това ще са хората, които в момента са на временни трудови договори.

Това съобщи за Грамофона нюз началникът инж. Петко Драгнев. Заради извънредните обстоятелства на борсата ще отидат между 30 и 40 души. Те отново ще бъдат потърсени от работодателя си, след като кризата с коронавируса приключи.

„Ще ги поканим пак да се върнат при нас, стига да пожелаят”, коментира още началникът на „Бургасбус”.

Той допълни, че служителите, които са на постоянни договори и които могат да работят на по-гъвкаво работно време, най-вероятно ще минат на 4-часов работен ден. Драгнев обясни, че приходите на дружеството са спаднали в пъти, колкото е спаднал и броят на пътниците в градския транспорт.

За момента автобусите продължават да се движат, тъй като има хора, които ходят на работа и такива, които имат неотложни пътувания. Към ден днешен не е обсъждан вариант „Бургасбус” да спре работа. „За да стане това, трябва да има изрична забрана на правителството. За момента такъв вариант не е коментиран”, поясни Петко Драгнев. Той припомни, че през миналия уикенд, който беше и дъждовен, в автобусите буквално е имало двама-трима души.