Цената на билета в градския транспорт на Бургас остава без изменение. Общинският съвет не прие предложението на БСП тя да бъде намалена от 1.50 лв. на 1.20 лв., като разликата в цената от 0.30 лв. да се поеме от Общината за срок от 13 юни до края на тази година като мярка в подкрепа на жителите на община Бургас.

Владимир Павлов от партия „Възраждане“ дори предложи още по-голямо намаление – с 50 ст. Идеята е да се увеличат пътниците в автобусите, които са спаднали драстично.

Според Стоян Грозев от ДБГ по-ниската цена на билета няма да увеличи пътникопотока в градския транспорт. Неговото мнение е, че трябва да се изчака по-подходящ период за вземане на такова решение, макар че принципно той е „За“ намаляването на цената.

Срещу предложението на левицата се изказа управителят на общинския превозвач „Бургасбус“ Петко Драгнев, който посочи изключително тежките загуби, които е претърпяло транспортното дружество за периода на извънредното положение. Той посочи, че много от кондукторките са съкратени, а още 160 служители са минали на 4-часов работен ден.

Реализираната загуба на „Бургасбус“ за периода от януари до април 2020 г. е в размер на 1,312 млн. лв. Дружеството отчита снижение на приходите от транспортна дейност с 48,84 % през април спрямо януари тази година. Продажбите на билети и карти са спаднали с близо 72 на сто. В този смисъл Драгнев счита, че не може да се говори за намаление цената на билета, защото това ще доведе до колапс на дружеството.

Мотивите на Петко Драгнев бяха подкрепени от мнозинството в Общинския съвет, а ръководството на Община Бургас също не подкрепи намаляването на цената на билета. Това доведе до неприемане на докладната записка на БСП с 16 против, 15  „За“ и въздържали се 16.