49 жалби е получил омбудсманът Тодор Стамболиев за санирането в Бургас през изминалата година. Това става ясно от негов доклад до Общинския съвет в града.

 Според отчета на обществения посредник, най-много сигнали и жалби от бургазлии са постъпили в областите благоустрояване, незаконно строителство и устройство на територията.

„Гражданите се оплакваха от недотам качествено извършване на строителните работи, за поети и неизпълнени ангажименти от фирмите”, обяснява още Тодор Стамболиев.

През изминалата година бургазлии са го търсили още заради предлагани услуги  по здравеопазване и социални дейности, етажна собственост, транспорт, паркинги и улици.

Омбудсманът е получавал и сигнали и за невъзможност за паркиране по адрес на местоживеене от лица с увреждания, сигнали за неудобни  маршрути на движение на автобусите по новата транспортна схема, искания за промяна цената на билетите и много други.

През изминалата година 578 граждани са потърсили съдействие за решение на проблемите си, от които са подадени 351 писмени жалби, 227 устни питания, справки по телефона и молби за съдействие. 5 са неприключилите макар и в срок случаи поради забавен отговор от страна на кореспондента до тях, става ясно още от годишния доклад на бургаския обществен посредник.