Ритуалът на Богоявление в Малко Търново може да се види в центъра на Бургас. Това става възможно благодарение на снимките на фотографа Христо Анестев, който е заснел празника по-миналата година и сега те са изложени на ул. „Александровска“, малко след Часовника.

Фотоизложбата е по инициатива на Община Малко Търново и със съдействието на Община Бургас. За нейното откриване в съботния следобед бяха дошли много странджанци, включително и участници, играли хоро във водите на красивия водопад Докузак.

Изложбата откри лично кметът на Малко Търново Илиян Янчев. Той сподели вълнението си от събитието и покани всички да посетят прекрасната Странджа, а защо не и да се включат в предстоящия празник Богоявление, който е след малко повече от месец.

Двайсетте фотографии на Христо Анестев представят отбелязването на Йордановден и ритуалите на този ден, които символизират кръщаването на Исус Христос във водите на река Йордан. Вече повече от 5 години Община Малко Търново прави ритуала за Йордановден именно на Докузак, където целогодишно водата е 12-13 градуса.

Изложбата ще остане в Бургас до началото на новата година. Идеята е тя да привлече много нови посетители на предстоящия Йордановден в Малко Търново на 6 януари.