Бизнесът в Бургас подготвя свой план с конкретни мерки за справяне с кризата, възникнала от пандемията с коронавирус. Мерките са обсъждани и коментирани от представителите на различни браншове в малкия и среден бизнес.

„Разделили сме предложенията си на две. Едните ще отправим към държавата, защото за тях ще са необходими законодателни промени. Другите ще представим пред кризисния щаб в Бургас, защото са в компетенциите и възможностите на местната администрация”, обясни за Gramofona.com Николай Димитров от Асоциацията за защита на дребния бизнес.

Ресторантьори, сладкари, търговци и занаятчии ще искат различни облекчения, за да запазят работата си, която в момента е застрашена.

„Видяхме предложенията на общинските съветници от ГЕРБ. Определено са добри, но има още какво да се направи, за да се облекчи нашата работа”, коментира Димитров. Той и колегите му ще настояват техните предложения да влязат като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет.

От Община Бургас съобщиха, че започват да анализират предложенията за икономически мерки, за да се изработи общ пакет, с различни етапи на въвеждане, в зависимост от продължителността на кризата.