Бездомните хора не са оперирани от чувства и животът ги поставя в ситуации, познати на всеки от нас. От любовта пък не може да избяга никой. В това се убеждават от личен опит бургазлиите Димитър и Ангелина. Той е на 45 години, тя на 25. И двамата са на улицата, но не са клошари. Всяко лято успяват да си намерят сезонна работа, през зимата обаче е по-трудно.

Запознава ги именно студът. Спасявайки се от него, те са настанени в общинския приют за бездомни в Бургас, където се влюбват. Ангелина забременява и през ноември миналата година ражда хубаво и здраво бебе – Никола. Двамата с Митко излизат на квартира със спестеното през лятото, но парите скоро свършват. Принудени са да оставят Никола в Дом за медико-социални дейности и услуги “Вяра, Надежда, Любов”. Детето е там и в момента.

Зима е и родителите отново нощуват в приюта за бездомни. Мислите им обаче са постоянно с Никола. Почти всеки ден Ангелина ходи в майчиния дом, за да се среща с детето, а Митко търси работа. Желанието им е да отгледат Никола те, а не държавата или осиновители. Но имат нужда от помощ.

Кметът Димитър Николов се запозна с историята на бездомните родители и обяви, че ще им съдейства да кандидатстват за общинско жилище. От няколко дни Ангелина вече е назначена в сметосъбираща фирма, която работи с Община Бургас. Търсят се възможности за назначението и на Никола.

„Така ще помогнем на семейството да отгледа детето си. Решението за връщането му при биологичните родители е на държавните социални служби. Ако единствената пречка за това е липсата на дом и доход, ще се опитаме да помогнем за разрешаването на проблема“, каза кметът Николов.

Всеки, който желае да помогне на семейството, може да се свърже с директора на Приюта за бездомни – Димитринка Колева /0879 656 684/ или с пресцентъра на Община Бургас.