Ремонтът започва при хубаво време, обяви пред екипа ни кметът Адем Аптула

14 домакинства, живеещи на една улица в айтоското село Малка поляна газят в кал и наноси при всеки дъжд. Снимки на една от пътните настилки бяха публикувани в социалната мрежа фейсбук.

Пред екипа ни кметът на населеното място Адем Аптула обясни, че двете улици изглеждат така при всеки дъжд и те никога не са били ремонтирани в годините.

Аптула увери, че има вече избрана фирма изпълнител, която ще ремонтира настилките  и при хубаво време асфалтирането ще започне.

„Наистина изглеждат страшно! Не мога с точност да ви кажа кога ще започне ремонтът. Ние от 5 години кандидатстваме по европейска програма за възстановяване на тези улици“, обясни кметът на Малка поляна.

Той допълни, че пътните настилки изглеждат толкова зле когато вали. 3 от домакинствата се намират в най-тежката част на една от улиците, защото се намирали близо до нивите.

„Освен дъжда, който прави голямата кал, идват и наноси от тези ниви“, допълни кметът на селото.

Той не можа да посочи кои точно улици ще бъдат ремонтирани, защото те нямали нито имена, нито номера. Освен асфалт, по тях трябва да бъдат поставени и бордюри.

Справка на Грамофона нюз в сайта на община Айтос показа, че кметът Васил Едрев е подписал договор  с Държавен фонд "Земеделие" и МИГ – Айтос за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на одобрения проект „Подобряване на уличните настилки на населените места в община Айтос /Улици с. Поляново и с. Малка поляна/” на 09.06.2020 г. Размерът на одобрената субсидия е 279 535.86 лв.

Снимки: Селвер Хасан