Всеки ден, считано от днес в Бургас ще се блокират различни пътни артерии и булеварди. Това съобщи за Грамофона нюз организаторът на протестите в морския град Асен Бонджев. Той е добре познат от редиците на протестите, които са от седмица в града.

Бонджев присъства и на събитието „Масово ходене на охраняем плаж”, което бе преди седмица в Отманли. Той редовно е пред демонстрантите и показва на живо всеки път през телефона си реална  картина от случващото се около него.  

„Ние няма да правим тежки блокади в Бургас, но ще спираме движението известно време символично. Нас ни има! Ние не искаме да изнервяме гражданите на Бургас, а да покажем на общинската администрация и държавна власт, че има едно будно гражданско общество, което е непримиримо и ще се борим докрай”, заяви пред екипа ни Бонджев.

По думите му и тази вечер ще се организира протестно шествие из бургаските улици с искане за оставката на правителството и тази на главния прокурор Иван Гешев. Групата от недоволни ще се събере в 18:00 часа пред сградата на Общината.