„Края на септември бяхме решили, че спортна зала „Арена Бургас” ще бъде завършена. Имахме двумесечно забавяне и сега се надявам до Нова година да сме готови”.

Това заяви изпълнителят на мащабния проект пред премиера Бойко Борисов. Министър-председателят пристигна преди час, за да види до къде е стигнала работата по изграждането на огромното спортно съоръжение.

По план график вече е трябвало да бъде монтирана финишната ламарина, която идва от Германия. „Тя е тук, на място, но за наше съжаление заради коронавируса специалистите не успяха да дойдат”, обясни пред журналисти зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска.

Предстои в скоро време специалистите да пристигнат и за два месеца да свършат своята работа. След това активно ще продължат вътрешните дейности.

Заедно с Борисов бяха финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Да видят как върви работата по спортната зала дойдоха кметовете на общини от региона, бургаски депутати, общински съветници.