За първи път тази година АЕГ „Гео Милев” ще приема учениците с ново балообразуване. Това съобщи за Грамофона нюз учителят по английски език Димана Есен.

„ Ще се взема три пъти оценката по български език и литература и веднъж по математика от матурите на учениците. Оценките от дипломата по тези предмети ще бъдат прибавени към бала по веднъж”, уточни г-жа Есен.

Новата специалност,  която предлагат от английската гимназия в Бургас, е с изучаване на испански език.

„Досега нямахме специалност с изучаване на английски и втори език испански. Паралелките, които досега имахме, са с изучаване на втори език китайски, немски и руски. Другата паралелка, по която ще има прием, е със специалност „Графичен дизайн”. При нея ще взимаме оценките по изобразително изкуство и компютърно програмиране”, допълни учителят по английски език Димана Ессен.

Днес на площад „Тройката” в Бургас се провежда Базар на специалностите. Там всички професионални гимназии представят специалностите и балообразуването, по които ще приемат новите ученици. Изложението се организира от Регионалното управление на образованието в морския град. То бе открито от началника на РУО Петя Петрова и зам.-областният управител на област Бургас Павлин Иванов.