Благотворителен концерт за завършването си организираха дванадесетокласници от Руската гимназия в Бургас. Идеята идва от усмихнатата Теодора Тодорова от 12 В клас и нейният съученик Теодор Славенов. Момичето, водено от постоянната благотворителност на своята майка, взема пример от нея и решава и тя да помага на хора в нужда.

Предлага на съучениците си събирането на средства, които после ще бъдат дарени на деца в нужда от гимназията, да стане чрез продажба на тениски. За тази цел Теодора измисля и картинка, за да не са чисто бели тийшъртките.

„Тениската представлява Слънчевата система, а надписът под нея гласи: Приключих с тази планета, нека се преместим някъде другаде, т.е. ние вече завършихме един етап от нашето образование и ни е време да се преместим в университет, в друг град, в друга държава”, обясни пред Грамофона нюз Теди.

183 тениски, на стойност 20 лева, са били поръчани и за щастие на зрелостничката, всичките до една продадени.

„Не очаквах такъв резултат и съм много щастлива, защото организирах всичко с много желание и любов. Баща ми казва, че ако дам 20 лева, няма да стана по-бедна, но на някой друг парите ще помогнат много”, казва гордо младата бургазлийка.

Теди благодари на всичките си преподаватели от Руската гимназия и на директора й Весела Иванова за търпението и прекараните мигове. За нея училището е било второто й семейство, а годините, прекарани в него – невероятни и незабравими. Бъдещите планове на Теодора са да изучва или право в Софийския университет, или Международни икономически отношения в УНСС.

„Пожелавам на всички преподаватели да срещат повече ученици , които искат да правят нещо и имат желание за развитие”, допълни още абитуриентката.

От своя страна директорът на Руската гимназия Весела Иванова сподели, че училището ги учи на много неща, с които ги подготвя за живота. Специално за вечерта имаше демонстрации на състезателите от бургаския клуб КК „Ронин”.