За четири часа в Бургас се изля близо 30 л/кв.м дъжд. Това съобщи за Грамофона нюз Светлана Тонкова-ръководител на Хидрометеорологична обсерватория /ХМО/-Бургас. Количеството на падналата вода е за периода от 11:00 часа до 15:00 часа. Данните показват, че то е много, уточни Тонкова.

Въпреки силния и продължителен дъжд, обстановката в града е спокойна, увериха пред екипа ни от пресцентъра на Общината. В две детски градини - „Чайка” и „Делфин” в Меден рудник имаше леко наводнени участъци. Сградата на „Чайка” не е пострадала от обилния дъжд, който се изсипа, но вода е влязла в пералното помещение. От персонала са реагирали мигновено и да я обрали със стирки.

От дъжда са се наводнили детските площадки пред другата градина „Делфин”. На място са пристигнали пожарни екипи, които веднага са отводнили района. В стаите и спалните няма поражения.

Няколко мазета и ниски улици в града също са пострадали, но до по-сериозни щети не се е стигнало. Бул. „Димитър Димов” също се наводни. Дъждът към този час в града спря.

 

Снимка: Архив