Тя е само на 14 години, а вече има издадени три книги. На 11 юни, талантливата Лиа Неделчева от Карнобат, с псевдоним Lia Milo, представи своя първи роман „ГМО АГЕНТИ”. На срещата в Камерната зала на НЧ „Д.Полянов-1862г.” присъстваха деца от 4 клас и съученици на Лиа от 7 клас от СУ „Христо Ботев”, съобщиха от Гласът на Карнобат.  

Детският роман ни отвежда във фантастичния свят на отряд „Светкавица”. Героите имат мисия да спасят света от злите ГМО агенти. Те преминават през различни изпитания и приключения. В стремежа си да направят света по-добър, главните персонажи успяват да победят злото и да спасят човечеството.

Любовта към природата и конспиративните теории провокират Лиа за написването на романа. Книгата е издадена през 2023г. по време на лятната ваканция. В изданието са включени 32 глави. Дизайнът на корицата и илюстрациите са дело на Лиа, която обича, освен да пише и пее, и да рисува.

Лиа Неделчева отправи поздрав към всички с изпълнение на „Гълъбо” и „Shallow”. От името на читалищното настоятелство, секретарят г-жа Румяна Денева пожела на младата авторка успех и й подари роза, с идеята да засади цветето и да се грижи за него с много любов. 

Лиа Неделчева е категорична, че за да напишеш книга трябва да обичаш литературата и да не спираш да четеш. Авторката има издадени още две книги – „Лиа във вълшебния свят” и „Приключението на буквите във вълшебния свят”, която е продължение на първата. Лиа участва в многобройни конкурси за поезия и проза, в които са отличени нейни произведения и в двата жанра. Тя прекарва голяма част от свободното си време в читалището. Обича изкуството във всичките му форми. Ходи на уроци по китара, обича да пее поп и рок музика, фолклорни песни, танцува в Ансамбъл „Карнота”.